Столипиново се вдигна в подкрепа на ромите от Асеновград, чува се „Аллах Акбар“

Хиляди жители на „Столипиново“ се вдигнаха в подкрепа на ромите от Асеновград, сигнализираха наши читатели.  В момента множеството върви по улица „Ландос“. Чуват се призиви за саморазправа, както и обиди. Има въоръжени мъже, предава трафикнюз.бг. По-голямата част от множеството ги успокояват. Техните призиви са за мирно шествие, което да покаже съпричастност към ромската махала. Чуват се възгласи „Аллах Акбар“.

Някои от мъжете са тръгнали към Изгрев, но те са били върнати от полицията. В момента в гетото има много от жителите на ромската махала от Асеновград. Има мълва, че към Столипиново идват още роми от Пазарджик и Хасково.

Общинският съветник Айри Мурад е успял да укроти по-буйстващите мъже, като в момента шествието обикаля махалата.

[ad id=“225664″]

Хората са излезли на улицата заради големия протест в Асеновград. В махалата тръгнала мълва, че рокерите и ултрасите идват към Столипиново.

„Разнесе се слух, че протестиращите от Асеновград идват насам, а нашите хора са страхливи. Започнаха да излизат на тумби по 200-300 души. Всичко е спокойно вече, обяснихме им, че никой не идва, полицаите също им го казаха“, заяви пред TrafficNews.bg общинският съветник Айри Мурад. Той допълни, че местните тартори искат да направят мирен протест в в подкрепа на ромската махала в Асеновград, но дали ще се състои, тепърва предстои да се уточни.

По-рано днес пък е имало няколко случая на бити роми из Пловдив.  Един от тях е бил пребит край хотел „България“ на Главната улица, а друг до пицария на улица „Найден Геров“.  Най-вероятно те са били бити от крайно десни активисти, които са отивали към Асеновград.

a055e107618dac07a8df23d2bd342d1c


image0 (9K)