Стока за 3.9 млн. лв. е имало в изгорелия склад в столичния кв. „Красна поляна“

Стока за 3,9 милиона лева е имало в складовете, които горяха снощи в столичния квартал „Красна поляна”. Това съобщи собственичката. Татяна Павлова се съмнява, че пожарът е умишлен, съобщава Нова телевизия.

[ad id=“225664″]

„Стоим добре на пазара и може би е конкурента фирма. Абсолютно всичко изгоря. Подпален е складът от всички страни”, заяви Павлова. Тя допълни, че стоката е била застрахована за 2,2 милиона лева. Складът е изгорял напълно.

„Предстои екипи да установяват причините за пожара. Пожарът не беше лесен”, заяви старши комисар Валентин Гетов. По думите му първият сигнал за пожара е подаден в 20:00 часа. „Реагирали сме своевременно. Първият екип е пристигнал на мястото на третата минута. Общо 16 екипа са реагирали”, каза още той.

Пожарът се е разгорял на площ от 2 декара и половина.

[ad id=“263680″]

„Успяхме да запазим прехвърлянето на горенето към АГ болницата и съседни сгради”, заяви комисар Гетов. Мобилна лаборатория на РИОСВ следи за обгазяването на въздуха. За момента показателите са в норма. В АГ болницата, в крилото, което се намира от страната на склада, снощи е имало 67 пациенти, от които – 29 новородени. Те веднага са били евакуирани в друго крило.


image0 (9K)