Стойнев: Идват избори! ГЕРБ се готви да рекетира малкия и средния бизнес

„Скоро ще има предсрочни избори“, прогнозира зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

[ad id=“225664″]

Червените парламентаристи дадоха брифинг в кулоарите на парламента, след като напуснаха пленарната зала. А я напуснаха, защото избухна скандал, свързан с намерението на управляващите „да обложат“ бизнеса допълнително, като го накарат да смени касовите си апарати.

Социалистите бяха възмутени, че мнозинството прекъсна дебатите по Закона за митниците, в който се предвижда да има нов софтуер за управление на продажбите, за да не може опозицията да защити правата на предприемачите. Червените са категорични, че законопроектът е корупционен, скандален и лобистки.

[ad id=“236993″]

„Не е нормално управляващите под натиск да прокарват поредния лобистки закон“, каза Стойнев, цитиран от „Фокус“. Той разясни, че става въпрос за изменения в Закона за митниците. Но преходните и заключителните разпоредби на законопроекта предвиждат изменения в седем други закона.

[ad id=“236999″]

Според Драгомир Стойнев това е начинът на ГЕРБ да вкарват промени на тъмно. „ГЕРБ ще рекетира малки и средни предприемачи, малкия и средния бизнес с приблизително 250 милиона лева“, продължи той.

„ГЕРБ обещават едни неща на изборите, а когато дойдат на власт правят точно обратното. Сега е моментът да се знае, че ГЕРБ ще вземат 200 млн. лв. от българските граждани“, каза Стойнев. „Ето това е ГЕРБ“, посочи заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ и обясни, че се намалява административната тежест за държавата и за чиновниците, но не и за бизнеса.

[ad id=“237001″]

„Скоро ще има предсрочни избори, нека българските предприемачи да се замислят за кого ще гласуват“, добави Драгомир Стойнев.

„Вече се говори, че се знаят фирмите, които ще произведат касовите апарати и ще разработят софтуера и връзките с останалите системи“, каза още Стойнев. Според него става въпрос за три-четири фирми.

[ad id=“238430″]

„Тези, които едвам изкарват хляба си, тези, които са микро, малки и средни предприятия и личните ви лекари, трябва да подновят своите устройства, да ги заплатят. Това всичко ще бъде за тяхна сметка“, обърна се към медиите зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.


image0 (9K)