Стойнев: Държава няма, има политически боричкания и борба за постове

„В ГЕРБ има проблем – Борисов иска оставки, а Цветанов не ги дава. Докога ще продължи – не знам, но това означава нестабилност.“ Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента, предаде „Фокус“.

[ad id=“225664″]

„Ние от БСП сме категорични – дали ще има две оставки или три, това нищо не променя. Моделът не може да бъде променен. Трябва това правителство, колкото се може по-бързо да си ходи. Необходимо е да се смени моделът, който ГЕРБ наложи“, заяви Стойнев.

На въпрос дали е възможно да има заден ход за оставките, Стойнев заяви: „Това няма да ни учуди, защото сме свидетели на подобни действия последните месеци. Възможно е този сценарий да се повтори. Това показва нестабилност в управлението, липса на всякаква политика и принципност и считаме, че на този етап оставки няма да има.“

Във връзка с обръщението на президента Румен Радев, който заяви, че предсрочни избори в непосредствено бъдеще няма да отворят нова перспектива, Стойнев коментира: „БСП е демократична партия. Президентът има свое собствено мнение. Той изразява своето мнение, а нашето е, че трябва наистина да има предсрочни избори. Президентът Радев не е президентът Плевнелиев, на когото Цветанов и Борисов му дърпаха конците.“

Във връзка с критиките на президента към политиците, че няма убедителна алтернатива на управлението, Стойнев заяви, че ако екипът на президента не е запознат с „Визия за България“ на БСП, от партията с удоволствие ще му я изпратят. Той поясни, че лично право на президента е да коментира.

[ad id=“263680″]

„Няма нищо нередно в това, което той изразява. По-важно е какво се случва с управляващите. Ако вие сте ни задавали въпроси за вътрешния дебат в БСП, никога не е имало проблеми. Сега обаче в ГЕРБ има проблем. Борисов иска оставки, Цветанов не ги дава. Докога ще продължи – не знам, но това означава нестабилност“, заяви още Стойнев.

Той обясни, че ако трите оставки влязат в зала, депутатите на БСП ще ги подкрепят. Във връзка с обявеното по-рано от лидера на БСП, че в зала ще стоят само 20 депутати, Стойнев заяви, че когато се гласуват големите решения, в парламента ще присъстват всички.

Управляващите нямат конкретен дългосрочен план, печелят време и целта е да имат по-добра подготовка за престоящите предсрочни избори, коментира още Стойнев. По думите му хората са притеснени от липсата на държавност.

[ad id=“236993″]

„Това, което се случи с Търговския регистър ясно показа, че държава няма, че има политически боричкания, борба за постове. Днес бяхме свидетели, че от „Обединени патриоти“ нямаше политическа декларация. Вчера казаха, че едва ли не всички политически решения, закони, ще се обсъждат, ще бъдат подкрепяни. Видяхте преди малко Законът на „Обединени патриоти“ не само, че не беше подкрепен от ПП ГЕРБ, а вътре в самите патриоти не беше подкрепен. Това показва, че се управлява пред медиите“, каза Стойнев.


image0 (9K)