Стойнев: А дали МВР не се ползва за натиск и шпионаж срещу БСП?

„Какво правят материали на ДАНС в нощното шкафче на кмета на община Септември“, попита зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев в ефира на бТВ.

[ad id=“263680″]

Полицията и прокуратурата явно искат да знаят кои са активистите на БСП в Шумен, каква ще бъде тактиката на партията в предстоящи избори, каза депутатът от БСП Драгомир Стойнев по повод на питането на МВР-Шумен за конкретен партиен член.

Според зам.-шефа на ПГ на „БСП за България“ явно тази тактика е необходима на силовите ведомства, за да поставят под натиск бъдещите кандидати на БСП в местните избори.

„В Шумен се извършва проверка, че един човек е бил уволнен, защото е член на БСП. Заради един човек, който е член на БСП, се активизира прокуратурата на местно ниво“, припомни скандала на деня Стойнев.

[ad id=“218001″]

Заради този случай по-рано през деня соцлидерът Корнелия Нинова отправи официално гневен апел към главния прокурор Сотир Цацаров. Тя изнесе информацията, че държавен служител в Шумен е бил уволнен, после му е образувана проверка, а от структурите на БСП – местната и от „Позитано“ 20, е поискана информация дали човекът е членувал в партията и ако да, от кога. Както и, ако е напуснал – кога.

„Изисква се чисто партийна информация, за да може прокуратурата да знае кои ще са кандидатите на БСП в областта, за да им се оказва натиск. Това за нас е политическа репресия. Затова искаме в най-кратки срокове обяснение от главния прокурор по казуса“, продължи Стойнев, като обърна внимание, че МВР и прокуратурата в Шумен изискват и протоколите от партийните сбирки.

След това соцдепутатът направи извода, че структурите на държавата се ползват за репресия срещу политически опонент, натиск и шпионаж.

[ad id=“218548″]

Стойнев постави и въпроса какво правят материали на ДАНС в нощното шкафче на кмета на община Септември.

„От доклада на агенция „Митници“ се вижда, че приходите са по-малко“, посочи Стойнев и обясни защо социалистите настояват за анкетна комисия, която да провери дейността на системата БАЦИС в митниците:

„Председателят на ПГ на „БСП за България“ обясни защо социалистите не вярват, че системата за контрол на митниците работи“, каза още Стойне и уточни: „Контрабандата на цигари е намаляла с 50 милиона лева за година. Задържаните количества тютюн са значително по-малко“. По думите му самата система е направена така, че всички следи да бъдат изтрити и допусна, че тези пари са изтекли в нечий джоб.

„Картината явно не е така хубава, както някой се опитва да я представи не на българските граждани, а изглежда навън“, бе изводът на Драгомир Стойнев.

 


image0 (9K)