Стив Джобс си зададе въпрос, който промени живота му

Стив Джобс за всички нас е основателят на Apple – вдъхновителят на едно цяло поколение млади и човек, който изживя живота си и работи със страст, която малцина познават. Той намери магия и красота в сфера, която за милиони е сложна поредица от цифри, алгоритми и системи. Не е пресилено да кажем, че изгоря, за да остави вечен пламък и вълнуваща история за успех.

В легендата за Стив Джобс ще се натъкнете на поредица от случайности, както историята за името и логото на Apple. Създателят на компанията пораснал във ферма с ябълкова градина, а докато решавали как да кръстят фирмата си гризал любимия си плод. Най-щастливата случайност в живота си обаче държи на едно голямо изключение и на един важен въпрос, научи woman-onthe-top.net. Работохоликът Стив Джобс – същия, който до последния си ден беше в офиса, „избягал” от работа един-единствен път. Не, не бил болен! Нито се е случил инцидент! Просто срещнал момиче – едно такова симпатично, дългокоса и с широка усмивка. Седяла на студентската банка, а той четял лекция.

steve jobs and wife

Стив Джобс и Лорийн – такива, каквито се влюбиха

Макар да е малко извън правилата, но след като свършил работата си се запознал с нея. Казвала се Лорийн Пауъл и изглежда симпатията от пръв поглед е била споделена. Дала му телефона си. Вместо да чака три дена по неписан закон за срещите, решил веднага да я покани на вечеря. За беда имал уговорка по работа. Заклетият работохолик за пръв и последен път в живота си се запитал: „Какво щях да направя, ако това е последният ден от живота ми?“ Това наклонило везните в полза на Лорийн и животът му се променил. Като в романтичните филми нещата се получили, оженили се, родили им се три деца. Чаровната дама приела дъщеря му от младежка авантюра, останала с него по време на цялото му боледуване и така – до последния му дъх. Свидетели на разказват, че миг преди да си отиде, Стив Джобс погледнал жена си.

Източник – Жена на върха


image0 (9K)