Стефан Данаилов закри конгреса на БСП с исторически думи: Узрели сме за промяната!

БСП закри предизборния конгреса с „Тих, бял Дунав“. Доайенът в партията Стефан Данаилов закри форума и обяви старта на предизборната кампания, предаде Канал 3.

Чухме хората за промяната, предстои ни да променим България, заяви минути преди него соцлидерът Корнелия Нинова. Веднага след това Стефан Данаилов се обърна към Корнелия Нинова на финала на 49 конгрес. „Вчера беше приета платформа за нова България, каквато я заслужават българските хора. Днес беше важен ден, защото доказахме, че БСП може да търпи и тя своята промяна. Това заседание е историческо“, каза Данаилов.

Имал съм възможност да присъствам на много исторически конгреси, по времето на Живков, Първанов, Станишев, но днес наистина е историческо, защото се оказа неправилно, че не сме узрели за промени. Аз смятам, че това което се случи днес е наистина забележително. Моите вълнения са огромни, защото една победа ни кара да очакваме още една победа. Тя може да се случи единствено само благодарение на всички нас, всички вас и социалистите, които ще повярват. За първи има платформа, която финансово отговаря, защото не веднъж сме обещавали много неща, а пък после все нещо ни пречи“, каза още Данаилов.

Преди време аз й казах – трябва да внимаваш с обкръжението, напомни той на Нинова. Понеже тя вчера си позволи да цитира Конфуций, аз също него ще цитирам. За тези, които говорят зад гърба ти, това е знак, че ти си пред тях. Прибирайте се във вашите региони, сядайте при хората и ги споделете с тях, те трябва да стигнат до тях.

Ползвайте Конфуций и във вашите отношения, нека ви плюят в гърба, но вие вървете пред тях, обърна се и към делегатите Ламбо. Именно той закри заседанието на конгреса, като извика на микрофона с вик „Победа!“


image0 (9K)