Стефан Данаилов: Генерал Румен Радев ще вземе 15-16% на президентските избори

Няма да се обединим скоро. Разчитам на следващите поколения, които няма да имат такива противоречия Русия-САЩ. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Стефан Данаилов. Професор Данаилов призна, че БСП в момента е слаба и има проблеми. „Най-големият е, че партията не готви кандидатите си предварително. За тези избори имахме 80 имена кандидати за президент и още толкова за вице, това говори за голям проблем“, сподели той и добави „Много от лицата на партията си отидоха. Големи имена вече ги няма.“

Данаилов призна, че БСП е имала кандидатура за президент още преди генерал Радев, но човекът е отказал. И аз не искам да се кандидатирам и мен ме питаха, но им отказах. Нашият кандидат може да вземе около 15-16%“, призна си Данаилов.

Той не пожела да коментира действията на Калфин и АБВ. „Нашият опонент е ГЕРБ. Ако се стигне до балотаж, то левите избиратели може да се обединят за нас. Това обаче не винаги е така, вижте местните избори, тогава леви избиратели гласуваха за ГЕРБ. Нищо не се знае“, заяви Данаилов.

Каквото и да говорим, ако България има големи енергийни проекти, те пак ще бъдат свързани с Русия. Не можах да разбера защо тогава не беше взето решението за строежа на атомната централа.


image0 (9K)