Стефания Колева била голяма скръндза, никога не си плащала сметките

Стефания Колева има славата на най-голямата авантаджийка в родния шоубизнес. Актрисата, нашумяла някога като Силвето от сериала „Тя и той”, избягва да си плаща даже кафетата, когато излиза с познати и приятели. Вместо да извади портмонето, щом дойде сметката, тя се прави на разсеяна, докато някой от компанията не реши да я почерпи, твърдят запознати.

Сред артистите в София се разказват легенди колко стисната е Стефания Колева. На пръв поглед тя не прави такова впечатление, тъй като не изглежда като скръндза – облича се добре, личи, че се поддържа и често посещава салоните за красота, обикновено е усмихната, позитивна и готова за купон. Повечето й колеги обаче упорито избягват да излизат с нея, освен ако не искат да платят за удоволствието да са в компанията на блондинката.

Говори се, че още от студентските години тя е свикнала да муфти другите за пари, а в салоните за красота настоявала за отстъпки или бартер – разкрасяване срещу реклама в профилите й в социалните мрежи. Много рядко се навивала да даде пари за каквото и да е. Актрисата била убедена, че истинската дама не може да си позволи да се охарчва. Затова никога не вадела портфейл, освен ако не е абсолютно наложително. В ресторантите например, без значение дали е в компанията на мъже или жени, до последно се правела, че не забелязва кога е дошла сметката. „Стефания просто не обича да плаща дори за кафето си”, твърдят препатили.

В широкото обкръжение на бившата екранна партньорка на Юлиан Вергов в „Тя и той” се разнасят истории как е излизала с приятелка, предлагала да си вземат кафе в пластмасови чашки, за да пият, докато се разхождат, но пари така и не давала. Най-често приятелките били на принципа „Какво толкова? Едно кафе!” и покривали разхода. Но при следващи излизания имали едно наум.

Из родните списания пък се разказва как Стефания имала навик да оставя без пари екипите, които й правят фотосесии за корици или статии. Тя не спирала да се оплаква колко е гладна и изморена, молела да й купуват храна и напитки, но забравяла да ги плати. Понякога твърдяла, че случайно е излязла без портфейл, но най-често се правела на разсеяна, разчитайки, че другите са длъжни да преглътнат разхода, защото тя самата е звезда. Запознати разказват как Стефания пазарувала само на промоция. Тя проучвала щателно всички етикети по магазините, преди да купи нещо, за да е сигурна, че няма да се набута с излишни разходи. Това се засилило, когато преди около 6 години се развела с втория си мъж – богатият архитект Йордан Ликов. Преди него актрисата бе омъжена за режисьора Владимир Шишков, от когото има дъщеря, но се говори, че бракът им бил много проблемен. Човекът трудно успявал да угоди на материалните претенции на взискателната си жена.

Колеги на актрисата коментират зад гърба й, че рядко се среща нахалство като нейното. Известно е, че именно на това свое качество тя дължи професията и цялата си кариера. До ден днешен блондинката се хвали как навремето е влязла в класа на Стефан Данаилов. Била приета да учи „Кукли” в Театралната академия, но искала да е при Мастера. Един ден просто го спряла в коридора и му казала, че трябва да я вземе. Според много нейни познати го е спечелила не толкова с качества, колкото с упоритост и нахакано поведение. Години по-късно, вече популярна актриса, тя не е изневерила на този стил на поведение, който й е изключително изгоден.

 


image0 (9K)