Стафидената вода прави чудеса!

Стафидената вода е удивително допълнение към хранителния режим, която подобрява здравето и функциите на черния дроб.

Тя стимулира биохимичните процеси, подпомагайки процеса на детоксикиране на кръвообращението. Ако правите тази лечебна процедура в продължение на 4 дни, ще забележите, че храносмилането ви ще се подобри, а енергията ви става двойна.

Сутрин на гладно е хубаво да се хапват стафиди, за да се радваме на здраво сърце, да елиминираме лошия холестерол, да понижим нивото на триглицеридите и да се предпазим от запек или проблеми със стомаха. Стафидите са природен източник на витамини и минерали, но ползите от приема им се увеличават, когато ги консумирате предварително накиснати във вода. Тогава захарта в съдържанието им намалява, но ценните хранителни вещества, които повлияват положително работата на черния дроб, остават.

Естествен източник на антиоксиданти

Стафидите, или изсушените гроздови зърна, са един от най-добрите естествени източници на антиоксиданти. Както знаем гроздето е богато на биофлавоноиди – вещества, защитаващи човешкото тяло от вредното въздействие на свободните радикали.

Те подпомагат процеса на детоксикиране на тялото

Черният дроб и бъбреците са жизненоважни органи, които прочистват кръвта и извеждат токсините и тежките метали, натрупани в тялото. Понякога обаче, важните им функции се повлияват негативно от лоша хранителна диета, консумация на прекалено богати на мазнини храни или други нездравословни ежедневни навици. Затова и пиенето на стафидена вода 4 последователни дни (поне веднъж месечно) ще подобри функционирането на черния дроб, особено когато става дума за детоксикация на тялото. Ще забележите поразителното им въздействие по време на онези дни, в които се чувствате уморени и храносмилането ви не е добро и дори ви създава болезнени усещания.

Подпомага храносмилането

Напитката стимулира намаляването на стомашни киселини, подпомага и по-доброто преработване на храната, както и усвояване на хранителните вещества. Още първи два дни ще забележите всички тези ползи.

Как да приготвите стафидена вода?

Трябват ви 2 чаши вода (400 мл) и 150 г стафиди.

Изберете качествени и цели стафиди – най-добре тъмни по цвят. Игнорирайте прекалено светлите и блестящи. Измийте ги и ги оставете настрана. Кипнете 2 чаши вода. Добавете стафидите към тях и ги оставете да врат 20 минути. Хубаво е да се киснат във водата цяла нощ.

На сутринта просто прецедете водата от стафидите и претоплете част от получената напитка отново. Можете да я пиете топла или дори гореща. Но задължително на празен стомах – и изчакайте 30 минути преди закуската.

Може да прилагате процедурата веднъж месечно. Няма странични ефекти. И удивителното е, че по време на приема на стафидена вода ще приемате по-малко количество захар, отколкото, съдържащата се в стафидите.


image0 (9K)