Старт на делото „Сарафово“: По време на атентата не е имало никакви мерки за сигурност

Атентаторът се е срещнал с двама таксиметрови шофьори в Равда, които не забелязали, че е дегизиран

[ad id=“263680″]

Първи свидетелски разкази за атентатора на летище Сарафово. Таксиметрови шофьори от Равда разказаха за срещата си с единия от терористите, взривили автобус там преди близо пет години и половина. Загинаха 7 души, а други 37 бяха ранени, припомня бТВ.

Атентаторът се е срещнал с двама таксиметрови шофьори в Равда, като е търсел превоз до летището. Бил е облечен с къси панталони, тениска и шапка, а шофьорите дори не са забелязали, че е носил и перука. На шофьора, който го е взел, му направила впечатление раницата, която мъжът сложил до себе си на задната седалка в таксито. По време на пътуването си говорели за антирадара, който изпищял в колата.

[ad id=“218001″]

Пред съда даде показани и една от пострадалите при взрива – екскурзоводката Данка Георгиева.

По думите на адвоката ѝ тя не е видяла самия взрив, тъй като е била в гръб. В един момент е проехтял силен звук, а след това жената се е усетила на земята, с лице в асфалта. Неин колега я е отвел надалеч. Спасило я е това, че е била пред автобуса.

[ad id=“218548″]

На летище Сарафово преди атентата не е имало никакви мерки за сигурност, а всеки е можел да влезе вътре, без значение какво носи, тъй като не е имало кой да проверява. След терористичната атака режимът за сигурност беше много променен.

 


image0 (9K)