Стартира провеждането на информационен обучителен тренинг за младежи „Волейболната топка хвани и в бъдеще здрав бъди!“

От 10.08.2020 година, стартира провеждането на информационен обучителен тренинг за младежи „Волейболната топка хвани и в бъдеще здрав бъди!“, който е част от одобрения проект „Волейболната топка хвани и в бъдеще здрав бъди!“ на сдружение „Спортен клуб по волейбол „Олимпиец“, град Плевен, реализиращ се с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 година.

Дейността съставлява информационен обучителен тренинг за младежи „Волейболната топка хвани и в бъдеще здрав бъди!“, който ще се проведе в България, к-с ”Камчия” през месец юли 2020г. в периода 10.08.2020 – 20.08.2020г. и ще включва 50 участници на възраст между 15 и 29 години, участвали в останалите дейности по проекта.

Чрез предвидената дейност по проекта те ще имат възможност да придобият ценни умения, да изградят редица качества, да надградят социокултурните си компетенции, чрез запознаването с принципите на воденето на здравословен начин на живот , физическа активност и дейности на открито. Участниците ще повишават информираността си за европейското гражданство, чрез осъществяването на връзката спорт, възпитание и интелектуално развитие. Целта на проекта е да се насърчи здравословното поведение при младежите чрез практикуването на дейности на открито и дейности в областта на масовия спорт, като средство за стимулиране на здравословния начин на живот и справяне с проблема със затлъстяването, както и за активно участие в обществото. Активните дейности на открито ще спомогнат за активно включване и участие на младите хора в обществото, както и за изграждането на редица качества свързани с личностното и социалното им развитие. Ще възпита умения за работа в екип, мотивираност за постигане на цели, създаване на положителни нагласи, самодисциплина и разбиране на ползите от водене на здравословен начин на живот чрез спорт и здравословно хранене.