Стартиране на собствен бизнес- 5 важни стъпки

1.Напишете солиден бизнес план
Изготвянето на бизнес план трябва да бъде стъпка номер едно преди стартирането на вашия бизнес. Последното нещо, което искате е да напишете бизнес план тогава, когато сте в задръстване. Не е нужно да чакате момента, в който имате нужда от стратегически партньор или пари.
Бизнес плановете служат като ръководство, за да ви помогнат при вземането на решения. С този план можете да знаете дали вашият бъдещ бизнес е жизнеспособен или не. Второто предназначение на този план е да задоволи инвеститори и кредитори. Всички тези страни трябва да разгледате, когато пишете вашия бизнес план преди вземане на капиталови инвестиции или одобряване за заем. С бизнес план винаги имате лесен път на комуникация с потенциални клиенти, служители, доставчици и партньорите.

[ad id=“263680″]

2.Избор на подходящо бизнес име
Всеки бизнес се нуждае от голямо бизнес име. Лесно запомнящо се мото и име е най-разумният вариант. Ако имате ресурси, можете да наемете рекламна агенция или просто лицензирането на бранда да свърши работа за вас.
Въпреки това, ако не искате да отделяте финансови средства за рекламна агенция можете да го направите и сами. Започнете с писалка, лист и осезателно ухо настроено към всичко, което се провежда наоколо. Направете си списък, като започнете да мислите и за маркетинг. Решение за рекламите, които управляват 90% от вашия бизнес. Преди всичко разчитайте на печатни реклами, обяви във вестници и интернет с означение на вашето местоположение, телевизия, радио, а защо не и комбинация от всички?
В зависимост от отговорите на тези въпроси определени категории са изключително важни.
Имена на домейни и чужди думи с тирета, както и постоянна промяна, са една прекрасна опция за радио и уеб сайтове. Това е защото лесното произношение и правопис са критично важни.
Имайте предвид, когато избирате име на фирмата е важно да се отличавате от останалите. Съставете имената на вашите конкуренти. Имената им наистина отговарят на целевия пазар нали?
„Няма нужда да се притеснявате от провала, ако имате правилно изградена визия.”
3.Изберете правилната правна структура за вашите бизнес операции.
Коя правна юрисдикция искате за вашия бизнес? Това ще ви помогне да изберете правна структура, която да настрои вашият бизнес старт. Това е една ефективна стратегия за започване на бизнес, като ви дава да разберете къде се намирате, както повече удобство и контрол.
При едноличните търговци имате отговорност само за личните ви неправомерни актове, когато сте в партньорство вие отговаряте и за вашия партньор също. Повечето компании не предлагат много ползи за отговорност, ако нямате партньори, изпълнители или служители.
4.Намерете добър екип от специалисти, за да получите най-доброто
Конкретни аспекти от вашия бизнес изискват помощта на професионалисти като счетоводител или адвокат. Обаче как ще намерите правилния човек или фирма за вашия нов бизнес?
Трябва да имате мисловна визия за бъдещето. Как ще изглежда вашата фирма след десет години? Изключително важно е да изберете добър адвокат. Това е от особено значение, ако имате планове да търсите рисков капитал. Изберете адвокат, който е с богат опит в рисковия капитал.
Организирайте срещи с професионалисти като банкер, счетоводител или прокурор толкова често, колкото е необходимо, за да научите новите възможности. Редовните срещи ще ви дадат възможност да споделяте с тях как се развива вашия бизнес. Просто казано, правете срещи с тези професионалисти на всеки шест месеца.
При избора на съветници се уверете, че сте избрали най-добрите. Това ви гарантира, че ще получавате най-добрите съвети и увеличава вероятността вашия бизнес да се развива в бъдеще.
„Идеите са лесни. Изпълнението е трудно.” – Гай Кавазаки
5.Целеви клиенти – цел към правилната стока
Разликата между провал и успех се върти около правилно насочените перспективи. Например, ако вашият бъдещ бизнес е фирма занимаваща се с кетъринг, трябва да се предполага, че вашите клиенти ще се интересуват от храна. За други ще са необходими всички атрибути, които идват заедно с обслужването като интериор на масите, ястия, доставка и обслужване на клиенти. Вие определено ще загубите вашия бизнес още преди да започнете, ако не сте достатъчно подготвени.

[ad id=“225664″]

Адекватната подготовка е повече от важна.
Надявам се тези съвети да помогнат за започването на свой собствен бизнес. Ако имате различни виждания или въпроси, оставете коментар по-долу с радост ще помогнем.

Източник: evolife.bg


image0 (9K)