Старозагорци посрещнаха пред Катдералния храм “Св. Николай” частица от мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец

Старозагорци вчера посрещнаха пред Катдералния храм “Св. Николай” частица от мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Те бяха донесени в икона на светеца

Техни Високопреосвещенства Старозагорският митрополит Киприан и Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, областният управител Гергана Микова, заместник-кметът Иванка Сотирова, командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бриг. ген. Стоян Шопов и десетки миряни посрещнаха на площада пред Катдералния храм “Св. Николай” частица от мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец.

Те бяха донесени в икона на светеца, поставена в дървена кутия, лично от игумена на Бачковската света обител Велички епископ Сионий. В храма беше отслужена празнична Вечерня, по време на която вярващите се поклониха пред светините.
На 1 юли /сряда/ – Възвръщане честните мощи на преп. Йоан Рилски чудотворец. Св. безсребреници Козма и Дамян, мощите ще отпътуват за храм „Св. Йоан Рилски“ – гр. Харманли, където в 09:30 часа е началото на св. Божествена Златоустова литургия.

Приканват се православните християни, които ще вземат молитвено участие в храма да поддържат лична хигиена, да използват предпазни маски, да спазват регламентираното разстояние и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.


image0 (9K)