Старозагорци обръщали знаците, възпрепятствайки новата транспортна схема

Това съобщи на пресконференция днес зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов.

Община Стара Загора изпълнява Актуализирания план за организация на движението (АПОД). Той включва промени в зоната между бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Хан Аспарух“, ул. „Иван Вазов“, бул. “Крайречен булевард“ и бул. „Славянски“.

Разбирам, че хората са скептични, но се надявам скоро да видят колко по-малко задръствания и трудности в движението ще има, каза още Николов. Всички малки улички ще станат еднопосочни. До месец схемата ще е изпълнена.

Големият проект за нова транспортна схема се изработва от българо-полска фирма с голям опит. Тя касае превръщането на градския транспорт в Стара Загора в максимално удобна услуга за гражданите. Вероятно ще има и нови маршрути, нови автобуси, по-кратки периоди за изчакване… Целта е старозагорци да бъдат мотивирани да се движат из града и между кварталите с градски транспорт, а не с личните си автомобили. Това би довело не само до по-чист въздух, но и до освобождаване на основните пътни артерии в града, особено улиците в центъра, отбеляза зам.-кметът.


image0 (9K)