Старозагорско училище спечели за трети път престижна награда

На 29 юни на тържествена церемония в Министерството на здравеопазването бяха наградени финалистите от Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.

[ad id=“225664″]

 

Nagrada SY Hristo Smirnenski (2)_resizeЗа трета поредна година СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора участва в този конкурс и за трети път печели престижната награда с реализирането на училищен проект „Аптека под небето“, под ръководството на г-жа Валентина Спасова – главен учител и преподавател по биология и здравно образование. Оригиналният проект, свързан с изучаване на билките в България, завоюва Специалната награда, която се връчва от Представителството на Европейската комисия в България – посещение на офиса на Представителството на Европейската комисия в България.

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров връчи на г-жа Спасова почетна статуетка, специална грамота, цифров фотоапарат „САNON“, карта памет „TOSHIBA“.

Грамота за специалната награда връчи г-жа Леда Шиякова – съветник на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България.

Партньори в конкурса бяха: Министърство на образованието и науката, Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта и Министерство на околната среда и водите. Техните представители подариха предметни награди.

 

 


image0 (9K)