В старозагорското училище „Железник“ нещо се случва, но какво? (СНИМКИ)

В старозагорското училище „Железник“ кипи трескава подготовка, но за какво ли? Деца и учители са като вихър, който на всичкото отгоре изглежда е и много забавен, защото весела глъчка кънти в школото.

Подготвяме богата, амбициозна и изключително приятна програма за Деня на християнското семейство, който в СУ „Железник“ се отбелязва цяла седмица, разказа за ЗАРАТА Траяна Кайракова, педагогически съветник в училището.

Всеки Мастър шеф е тръгнал от белене на лук и миене на чинии, започна с шега Кайракова, която откриваме сред детски смях и закачки в кабинета по готварство. Но противно на очакванията ни, все още няма нищо, с което да ни почерпят. Учениците са запретнали ръкави, вързали са здраво престилките, чистят и лъскат толкова усърдно, че водата се лее навсякъде и току някой опръскан изпищява отнякъде.

И точно като приятелите на Том Сойер, всички искат да участват, уточнява тяхната ръководителка и добавя, че СУ „Железник“ от 5 години има оборудван кабинет по готварство, осъществен по проект. Учениците разполагат с модерни уреди и всякаква посуда. Тук те се запознават с това как работи миксерът, за колко време прави яйцата до бяло, внимават да не прегреят пасаторите, пекат всякакви вкусотии, но и не само…

Да не си помислите, че ние тук само готвим и не мислим сериозно за фигурите си, продължава с усмивка Кайракова. Около 40 деца са в Ученическия съвет, които организирано се занимават с десетки различни дейности и инициативи. Просто тази седмица ни очаква кухнята. А какво предстои още, очаквайте включване – обеща изненади педагогическият съветник. Предстои ни голяма седмица с изяви в рамките на 18-22 ноември.


image0 (9K)