Старозагорски фенове на АББА – затаете дъх!

Очаква ви невероятно преживяване с концерта „АББА мания“ на 4 октомври от 19 часа в залата на Държавна опера-Стара Загора!

Предстоящото музикално събитие е точно в навечерието на Празника на Стара Загора – 5 октомври.  За сцената на операта ще се изявяват рок група и симфоничен оркестър . Концертът ще зарадва меломаните с вечните хитове на легендарната шведска група и е абсолютна премиера за България.

На диригентския пулт застава Свилен Симеонов. Аранжиментите и адаптацията за симфоничен оркестър са на талантливото маестро, когото старозагорци познават от емоционалния концерт „Рок симфони“ на открито в комплекс Мидалидаре естейт това лято. Характерно за концертите, които са под неговата диригентска палка, е, че публиката става част от сценария,припомниха хора от музикалната гилдия. Концертмайстор е Паулина Захариева. Освен симфоничният оркестър на Държавна опера – Стара Загора, в концерта се включва и формация „София“с Бойчо Дечев – бас китара, Ясен Василев – електрическа китара, Калин Жечев – клавишни, Иван Андреев – ударни, Димитър Бакърджиев – саксофон и солистките Адриана Бенова и Станислава Димитрова – Съни.

АББА превзе света през 70-те и началото на 80-те години на миналия век с хитове като Waterloo и Dancing Queen. АББА са продали над 380 млн. албуми по целия свят, откакто пробиха на световната сцена през 1974 г. на конкурса „Евровизия”. Неповторимата музика на АББА винаги ни връща в романтиката на онези отдавна отминали, но незабравими години. Затова удоволствието АББА се предусеща още с афиша,  още повече културното изкушение да се чуят  музикалните им шедьоври в изпълнение на симфоничен оркестър. Концертът с вечните хитове на АББА ще се превърне в истинско културно събитие за Стара Загора.

Държавна опера-Стара Загора


image0 (9K)