Старозагорски ученици бяха на остров Тенерифе по програма Еразъм+

Във връзка с провеждане на практика по програма Еразъм+, Валентина Найденова и Нела Димова пътуваха с група от 15 ученици от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора до град Пуерто де ла Круз на остров Тенерифе, Испания.

Специално за ЗАРАТА преподавателката по английски език в ПГОХ Валентина Найденова разказа следното:

В испанския град нашите ученици бяха разпределени да работят на смени в два хотела – „WeAre“ и „Taoro“. Стажът им премина като готвачи и сервитьори на 8-часов работен ден, в петдневна работна седмица.

В хотел „WeAre“ като готвачи бяха: Савислав Савов, Паула Стоянова, Цветелина Велева и Теодора Славчева, а като сервитьори – Стефан Иванов, Георги Трандев, Жанина Ганчева, Йорданка Любомирова, Теодора Стоянова и Виолета Петрова.

В хотел „Taoro“ сервираха: Иван Тенев и Ивиан Георгиев, а готвачи бяха Божидара Стоянова и Илияна Илиева.

Учениците се обучаваха в спецификата на испанската кухня и обслужване и останаха изключително доволни от отношението към тях, от работната атмосфера и многото нови неща, които усвоиха по време на практиката.

Представянето на групата беше на ниво. Чухме отлични отзиви за Иван, Ивиан и Илияна от хотел Taoro. В двата почивни уикенда имахме организирано посещение в Loro Park – модерна зоологическа градина с атракции с делфини, косатки, тюлени и папагали и Siam Park – най-големият аквапарк в Европейския съюз, което допринесе за приятната почивка и ентусиазма на учениците, завърши разказа си г-жа Найденова.


image0 (9K)