Старозагорски протестъри ще блокират АМ „Тракия“ тази вечер

Старозагорски протестъри ще блокират АМ „Тракия“ тази вечер след 19 часа. Кое ще е избраното място за блокада още не е ясно.

В страницата на групата „Стара Загора иска оставка“, четем:
„Днес, граждани от различни градове на Област Стара Загора, ще излязат на протест-автошествие, което ще се отправи в посока автомагистрала „Тракия“. Сборният пункт в Стара Загора е паркинга на „Езерото“ в 18:30 часа. Шествието ще се отправи към своята дестинация в 19:00 и ще премине през централните улици на града. По същото време, коли ще отпътуват от Нова Загора, Чирпан, Хасково и Казанлък и др..
Очаква се засилено полицейско присъствие, което цели да осигури нашата, както и на всички останали – #БЕЗОПАСНОСТ! От изключително важно значение е, всеки от нас да се съобрази с разпорежданията на органите на реда във всеки един момент, да не се конфронтира с тях и да приема и изпълнява техните указания и разпореждания. Това е така, тъй като съществува реален риск за живота и здравето на много хора, което всеки от нас трябва да съобрази, но и във всеки един момент, да бъде с ясно съзнание, че не трябва да нарушава тези разпореждания по никакъв начин. Обръщаме внимание, че гражданско неподчинение е отказ да се подчиним на разпореждане, но когато се касае за здравето и човешки животи, категорично не можем да си позволим да рискуваме…
Когато и където шествието спре, всяка кола трябва да бъде разположена така, че да има осигурена възможност за коли със специален режим на движение – линейка, полиция, пожарна и тн. да преминават. Очаква се много коли да останат в задръстване, оставете достатъчно пространство между автомобилите си така, че да има пространство, в което други да могат да се приберат, в случай на преминаване на автомобил със специален режим на движение.

Въпреки блокадата, всеки, който пътува със семейство, деца и/или възрастни, трябва да има осигурен коридор, през който да бъде пропуснат. Всеки, който ни помоли учтиво и имаме възможност – също.

Подгответе се добре. Времето е на наша страна, но температурите са високи. Носете си вода. При възможност, вземете стекове с малки минерални води, които може да споделите с други, на които резервите са изчерпени. Вземете си торбички за отпадъци и преди да потеглите се уверете, че сте взели всичко със себе си.

Очаква се да има провокации. Отново обръщаме внимание, да не се допуска агресия и да се спазва добрият тон на общуване както между нас, така и между останалите участници в трафика и органите на реда….“

На фона на други градове и групи, възпитаният тон и изискваното разумно и добронамерено поведение, правят изключително добро впечатление. Така се прави – имаш права/даваш права!


image0 (9K)