Старозагорски младежи с мащабна акция за колегиалност на пътя

Младежите от старозагорската структура на ГЕРБ проведоха мащабна инициатива, която да насочи вниманието на участниците в пътното движение към безопасност и колегиалност.

[ad id=“225664″]

Младите хора раздадоха на своите съграждани близо 300 ароматизатора за автомобил, както и специално изработени брошури с информация за кампанията.

“Бъди колегиален“ (#БъдиКолегиален) е инициатива, която обмисляме от доста време. Тревожна е статистиката – само за изминалата година са се случили близо 7000 пътни инциденти, с ранени над 8000 души. Като млади хора, активно шофиращи не само из нашия град, усещаме, че толерантността на пътя се губи“, споделиха от МГЕРБ.

[ad id=“263680″]

„Често се случва, че забързани, изнервени от ежедневието, пропускаме нещо много важно – да бъдем хора на пътя, да дадем предимство, да се съобразим с пътната обстановка, а това може да струва не само здравето, но и живота на всеки един. Със залепянето на специалния стикер с логото на инициативата или поставянето на ароматизатора, приканваме останалите участници в движението да бъдат колегиални, да спазват установените правила за шофиране и пресичане“, подчертаха още те. 

[ad id=“236999″]
„Радваме се, че идеята ни за такава кампания приеха и младежите от Пловдив, които също призоваха своите съграждани към толерантност и колегиалност на пътя и споделиха нашата инициатива и под тепетата. Дори само едно ПТП да бъде предотвратено – това е успех, защото животът и здравето са безценни“, обобщиха от старозагорската младежка структура на ГЕРБ.

Те уточниха, че това е само началото на инициативата, която ще бъде разгърната с още събития както през летните месеци, така и с настъпването на новата учебна година.


image0 (9K)