Старозагорски младежи с кампания за безопасно шофиране и паркиране

Малко преди отбелязването на Световния ден на възпоменание за жертвите на пътни произшествия и в отговор на черната статистика на войната по пътищата, членовете на Младежки общински съвет за тринадесета поредна година ще проведат своята кампания „Мисли за мен, когато шофираш – 13 ”. Тази година тя ще бъде съчетана и с другата им кампания „Мисли за мен, когато паркираш”.

„Целта на кампаниите е да покажем на шофьорите, че ни се живее, че все още има хора, на които им пука, че правилата и законите са, за да се спазват“, обясниха младежите.

На 10.11.2018 година от 10.00 до 16.30 часа на три бензиностанции от местен бизнес, близо 20 доброволци от Младежки общински съвет ще се включат в инициативата.

Младите хора за пореден път ще се опитат да провокират съпричастност към кампанията и толерантност у водачите на моторни превозни средства. Единственото, което трябва да направят шофьорите е да подпишат символична декларация, като по този начин обещават, че през следващата година ще спазват Закона за движение по пътищата, ще бъдат толерантни на пътя и ще спасят поне 1000 човешки живота. Разбира се, това деклариране е изцяло на морален принцип.

Подписалите се получават нагръден знак, флайери и стикери с мотото на кампаниите. Акцията е традиционна и набира все повече сила. Това доказва, че има все повече и повече съвестни водачи в града. За първи път тази кампания бе проведена през 2006 г. Оттогава повече от 7500 шофьори са подкрепили каузата.


image0 (9K)