Старозагорски младежи изригнаха с много емоция и танц в патриотичен клип! Гледайте ВИДЕО

Само преди дни, по случай Националния празник 3 март, група младежи от Стара Загора реализираха свой проект и пуснаха много зареждащ с емоция и патриотизъм клип, на който участници от денс клубове по хип-хоп в града на липите танцуват на песента „Родина“, в изпълнение на Весела Бонева.

Вики
Вики

Специално за ЗАРАТА 18-годишната ученичка на СУ „Максим Горки“-Стара Загора Виктория Бояджиева разказа кое ги е подтикнало да направят видеото. Оказа се, че тя е едно много слънчево момиче, социално ангажирано, включвайки се активно във всякакви благотворителни каузи, а хобито ѝ е да танцува и го прави с невероятен хъс и настроение.

Вики, би ли разказала как се роди идеята за клипа, в който участваш и ти?

– Млади хора от Стара Загора съвсем спонтанно решихме да направим кратко филмче върху песента „Родина“, която ни вдъхнови. Изпълнителката на песента Веси Бонева е прекрасна! С моя отбор Got Style crew искахме да покажем, че в днешно време уж всеки е патриот, но повечето са само на думи. Ние пък пожелахме да действаме тук, в България, за България.

От кои старозагорски клубове са участниците в клипа и кое ги мотивира да танцуват в него?

– В клипа танцуват четири групи: The Scary shadowzzz; Bdh crew; Got Style crew и Hipsters, както и един солов участник – Александра A-style Каличева. Всеки един от танцьорите беше силно мотивиран с идеята да покажем, че танците за нас са начин да изразим себе си. Да изразим България и себе си като българи.

Във видеото са снимани различни места. Къде и защо избрахте точно тях?

– Клипът заснехме в Стара Загора, в Пловдив и във Велико Търново. Избрахме тези места, защото са емблематични и са символи за тези градове.

dance_klubove_sz (6)

Каква е ролята на младежа от клипа, който разказва историята на идеята ви и от самото начало е забързан за някъде?

– Илиян Георгиев е момчето. То разказва историята между танците. Илиян влиза в ролята на човек, който бяга с всички сили, за да се включи в шествието за 3 март и накрая успешно е редом с множеството до Самарското знаме на Монумента „Бранителите на Стара Загора“.

dance_klubove_sz (4)Снимали сте в доста лошо време. Имаше ли случка от предварителната подготовка, която ще запомните с усмивка?

– Да, имахме малка екстремна ситуация. При започване на снимките беше още заледено. Наложи се да намерим лопати и други подръчни средства, за да разбием леда на Античния форум в Стара Загора. После взехме метли, за да направим площадка, на която да танцуваме. Много се забавлявахме. Мина с доста смях и закачки.

И накрая: Има ли конкуренция между групите в Стара Загора?

– На много сцени се е случвало да се засичаме с останалите групи танцьори от нашия град и това е прекрасно, защото между нас няма напрежение, подкрепяме се и наистина сме приятели вместо конкуренти.

Иво Желев
Иво Желев

И не на последно място нека споменем перфектната работа на 19-годишния Иво Желев, който е оператор и монтажист на клипа, без чиято намеса видеото нямаше как да стане факт.

Попитахме и Веси Бонева, изпълнителката на песента „Родина“, която вдъхнови старозагорските младежи, за мнението ѝ как приема клипа. Тя каза за ЗАРАТА, че това, което са направили нашите танцьори, е прекрасно и вдъхновяващо и е споделила клипа им в своята Фейсбук страница.

Пожелаваме на младите хора от Стара Загора да танцуват с цялото си сърце, да се включват в добротворчески каузи и да изграждат себе си в дух на родолюбие!

Можете да гледате клипа ТУК:

ivo_resized


image0 (9K)