Старозагорски компании в акция „Почисти работното си място. Дай пример!“

Поемайки ангажимент за опазване на околна среда за бъдещите поколения, старозагорската фирма „Ате Пласт“ за пореден път прибави и действия към думите си. На 5 ноември, само дни преди отбелязването на четвърт век от създаването на „Ате Пласт“, служителите на компанията почистиха замърсените територии около своите производствени бази.

В инициативата се включиха и служителите на „Елкомерс“ и „Евриком“.

Кампанията „Почисти работното си място. Дай пример!“ е част от CSR програмата /корпоративна социална отговорност/ на Ате Пласт ООД, под чиято обща шапка само месец по-рано бе реализирана и инициативата „Личности за

„Концепцията за опазване на околната среда трябва да бъде възпитавана от ранна детска възраст, а децата учат най-лесно, следвайки примера на възрастните“, сподели Мария Жекова, управител на „Ате Пласт“ и настоящ общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. Целта на кампанията е да бъдем отговорни към природата и бъдещето на нашите деца, апелирайки за по-отговорно отношение към отпадъците.

В усилията си за намаляване на своя отпадък, насърчавайки повторната употреба, „Ате Пласт“ получи преди месеци безценно признание чрез сертификата PRS Green Label за приноса си към системата за използване и рециклиране на CP палети.

„Гледайки към бъдещето, трябва да мислим иновативно и да сме много по-отговорни – и като потребители, и като производители“, каза търговският директор на фирмата Теодора Желязкова.

Вследствие от кампанията „Почисти работното си място. Дай пример!“ бяха събрани десетки чували с боклуци. Участващите компании обещаха да повторят инициативата напролет, привличайки още старозагорски фирми и разширявайки периметъра.

С финансирането по програмата „Личности за пример“ се реализира проектът за поставяне на логото на западната част на сградата на целодневна детска градина № 34 „Райна Княгиня“ в Стара Загора, както и така нужното ни в днешни времена послание от Васил Левски „Дела трябват, а не думи“, което може да се види изписано на метоха в храм „Св. Димитър“ в Града на липите.


image0 (9K)