Старозагорски депутат ще съди Марешки

Народният представител от Обединените патриоти Александър Сиди (ВМРО) заяви, че ще съди лидера на „Воля“ Веселин Марешки за клевета. Това обяви депутатът пред журналисти, след вчерашното заседание в парламента.

Повод е твърдение на Марешки, че Сиди е искал подкуп от 10 000 лв. на месец от бившия директор на Басейнова дирекция в Пловдив Георги Семерджиев, за да остане на поста си. Сиди отрече да е искал такъв подкуп.

Първоначално работата на парламента започна със спор между председателя на ПГ на „Воля“ Веселин Марешки и депутатите от ВМРО. В декларация от парламентарната трибуна Марешки обвини вицепремиера и лидер на партията Красимир Каракачанов, че е използвал език на омразата след случилото се във Войводиново: „Ние от „Воля“ категорично се противопоставяме срещу този език, който, пак казвам, заради спадналия рейтинг на определени псевдополитици, за кратко попаднали в управлението на държавата, се опитват да създадат проблем, който никой не може да предвиди докъде може да стигне“, заяви Марешки, цитиран от БНР.

Марешки отправи обвинение и към депутата от ВМРО Александър Сиди:

„Такива като господин Сиди, за които днес стана ясно, че са изпращали други техни хора да изнудват други български граждани“.

Депутатът от ВМРО Александър Сиди отхвърли твърденията на лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки, че е искал подкуп от директора на Басейновата дирекция в Пловдив Георги Семерджиев. Пред журналисти Сиди показа справка от МВР, според която срещу него не е пускан сигнал от Георги Семерджиев. Александър Сиди се закани да съди Веселин Марешки за клевета:“След това, което направи днес, аз имам официално правото да го осъдя и ще даря парите за паметника, дори ще напиша, че Марешки и Семерджиев са дарители на този паметник, защото аз съм уверен, че ще спечеля делото“, категоричен беше Сиди.

Източник: vesti.bg


image0 (9K)