Старозагорският съд остави в ареста млад мъж, залавян няколко пъти с наркотици

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишен мъж за държане на наркотични вещества

На 24 октомври 2016 г. по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Димитър Т., на 22 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че през периода 17 октомври 2016 г. – 20 октомври 2016 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление без надлежно разрешително е държал високо рискови наркотични вещества  – престъпление по член 354а, алинея 3, точка 1 във връзка с член 26 алинея 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу обв. Димитър Т. бързо производство е установено, че се касае държане на високорискови наркотични вещества в условията на  продължавано престъпление, като през непродължителен период от време двукратно са намирани високорискови наркотични вещества във фактическата  власт на  обв. Димитър Т. – в дрехите му и в лекия му автомобил. При проведен полеви наркотест е установено, че се касае за различни видове наркотични вещества – марихуана, амфетамин и метамфетамин на обща стойност над 200 лева.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обв. Димитър Т. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обв. Димитър Т. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора, съобщават от Прокуратурата.


image0 (9K)