Старозагорският съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража” за рецидивист с 5 присъди

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Даниел Т., на 22 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи – преносим компютър, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

На 16 септември 2016 г. обвиняемият Даниел Т. гостувал в дома на свои познати в Стара Загора. Той забелязал в дома им преносим компютър и решил да го открадне. Възползвайки се от факта, че за кратко време останал сам в жилището, взел преносимия компютър и избягал. Веднага след това обвиняемият продал откраднатата вещ, а получените средства похарчил за лични нужди.

Обвиняемият Даниел Т. е криминално проявен и осъждан пет пъти за престъпления от общ характер, предимно за кражби.
Деянието на 16 септември 2016 г. е извършено в условията на опасен рецидив.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Даниел Т. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Даниел Т. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)