Старозагорският митрополит се жали в нета, заради шашма с името му

Специално обръщение в Интернет отправи старозагорският митрополит Киприан във връзка с зачестили случаи на злоупотреби с името на митрополията при търсене на финансови помощи. В него владиката обяснява, че се е обърнал към различни институции в областта на стопанството и към органите на МВР, че канцеларията се е ангажирала с искания за пари и логистика чрез специално определени лица, на които са издадени официални писма с неговия подпис и печат, уточнява в. Монитор.

[ad id=“225664″]

„Всеки има свободата, правото и дори моралното задължение, според силите и възможностите си, да удовлетворява всяка молба, с която са се обърнали към него, но ние държим да знаете, че подпомагате мисията на Старозагорската св. Митрополия, само тогава, когато откликвате на прошенията на нейните легитимни представители!“, подчертава митрополит Киприан.

Обръщението е в съответствие с решение на епархийския съвет от 3 октомври, два дни по-късно владиката освети в Свиленград триметров бронзов паметник на генерал Никола Иванов, командирът на  Втора българска армия през 1912 година, който преди 105 години е освободил града. Сумата от 150 000 лева, нужна за изградения за по-малко от година паметник, е осигурена от община Свиленград, фондация “Въздигане” и дарители.


image0 (9K)