Старозагорските математици с поредно блестящо представяне!

За пореден път възпитаниците на старозагорския преподавател по математика Любомир Любенов се представиха блестящо на престижните международни състезания. В Тайланд деветокласникът Теодор Янков завоюва златен медал, а четвъртокласникът Максим Танков – бронзов.

С две диамантени награди, един златен медал, 2 сребърни и 6 бронзови и една поощрителна награда се завърнаха от Япония старозагорските математици. Най-престижното отличие в състезанието – диамантеното, грабнаха третокласниците от Стара Загора Йоан Михайлов и Виктория Стефанова. Със златен медал се окичи дванадесетокласникът Деан Дечев.

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с децата-медалисти от Олимпиадата по математика в Тайланд, която се проведе през месец април, и математическата Олимпиада в японския град Фукуока през месец юли.

„Всички ние сме ви длъжници, защото, макар че сте още толкова малки, вие прославяте името на България по всички краища на света. Аз не само ви пожелавам успехи, убедена съм, че тепърва ще слушаме за вашите постижения. Гордеем се с вас. Много се надявам, че където и да учите по света, един ден ще се върнете в Родината си и ще покорявате върхове“, каза г-жа Микова. Тя отправи думи на благодарност и към прекрасния и всеотдаен преподавател Любомир Любенов, както и към родителите на математиците.

Гергана Микова връчи Почетния знак на областния управител на „диамантените“ призьори Виктория и Йоан. На медалистите от двете олимпиади тя подари книги.


image0 (9K)