Старозагорските гимнастички спечелиха сребърна отборна купа (СНИМКИ)

Старозагорските гимнастички със сребърна отборна купа от Държавния турнир за купи “ Република България“.

Във Варна се проведе Държавния турнир за купи “ Р. България “ за детско- юношеска възраст по спортна гимнастика. Старозагорския клуб участва с два отбора при момичета младша и отбор девойки младша възраст. При най- малките първи отбор се класира на пето място отборно от над петнадесет отбора от цялата страна . Вторият отбор е дебютант на турнира и се класира на 12 място. Най – добре представилата се от най- малките е Кремена Костова заела 12 място от над 100 малки участнички в турнира. Младата надежда на старозагорската гимнастика Ани Недева при момичета старша се класира на 6 място в многобоя и участвайки в шампионатите на всички уреди се окичи с бронзов медал на греда и 5 място на земна гимнастика, 8 -ма на успоредка и 7 на прескок. Сребърната купа беше завоювана от отбора на девойки младша възраст , сред които Вероника Петкова,Полина Вангелова се класираха в многобоя сред най- добрите 8 гимнастички на турнира . И двете състезателки на клуба участваха в шампионатите на уреди на следващия ден. Полина Вангелова е 8 на прскок и смесена успоредка, а Вероника Перкова се класира на седмо място на греда и шесто място на прескок и земя .
Участието на отборите за детско – юношеска възраст в турнира беше по проекта на клуба към програмата на ММС “ Децата и спортният клуб “ , което цели участие на по- голям брой деца в спортни състезания с цел тяхното мотивиране към спортните занимания и увеличаване на тяхната дееспособност и двигателна култура.
По проекта предстои организиране и провеждане на забавен спортен турнир за деца “ Гимнастрада 2017″ в който се очаква участие на над 120 деца от клубове в страната , които да демонстрират заученОто през годината .
сподели председателят на старозагорския клуб „Спортна гимнастика“ Ирина Руняшка.

image0 (9K)