Старозагорската прокуратура поиска, а съдът постанови „задържане под стража“ за шофьор, употребил метамфетамин

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества – метамфетамин

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора  съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.М., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 3.11.2018 г. в с. Дълбоки, общ. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Ауди“, след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Дръг тест“, като деянието е извършено повторно –  чл. 343б, ал.4 вр.ал.3 вр.чл.28 ал.1  от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното срещу М.М. бързо производство е установено, че същия на 3.11.2018 г. бил в с. Дълбоки, като управлявал лек автомобил, марка „Ауди“ . Обвиняемият бил спрян за извършване на проверка и бил тестван за употреба на наркотични вещества. При извършената проверка техническото средство отчело наличие на метамфетамин в организма на М.М.
Обвиняемият е извършил деянието в изпитателния срок на предходно осъждане през 2017 г., отново за шофиране след употреба на наркотични вещества. Взетата спрямо М.М. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)