Старозагорка, основателка на Българското училище в Париж, покани „Загорче“ за концерта „С Дъх на България“

Специално за ЗАРАТА старозагорката Румяна Шибилева-Ронжие, живееща в Париж, разказва за организацията по посещението на малките танцьори от „Загорче“, които вихрено ще танцуват във френската столица по повод 10 -годишния юбилей на Българското училище там. Концертът е част от голямото европейско турне на Детския ансамбъл за български фолклор, който стартира на 29 октомври.

Още в самото начало, когато замисляхме тържествата аз, като старозагорка, подкрепих с радост и съдействах на Камелия Конакчиева – създател на училището ни и главен организатор на празника по този случай, да се свърже и покани „Загорче“ в Париж.
Прекрасните отзиви за гостуването на старозагорския детски ансамбъл в Тулуза, както и моите лични впечатления като ревностен почитател от години на изявите му, бяха в основата на желанието ни за участие на „загорчетата“ в концерта „Un Air de Bulgarie“ zagor4e_resized-copy.
Благодарим на старозагорската журналистка Нели Филипова за светкавичния отговор на молбата ни за връзка с Венелин Кръстев, художествен ръководител на старозагорския детски Ансамбъл. Тя подкрепи с възторг идеята ни, съдейства веднага и така тръгна всичко : едно телефонно обаждане на Камелия до Венелин, последвано от огромна работа от двамата по самата организация.
Всички ние от българското училище сме уверени, че именно те, малките танцьори-чародейци, ще донесат онези невероятни български ритми и звуци в българското училище „Кирил и Методий“, (в програмата по юбилея са предвидени ателиета по народни танци с учениците), ще очароват френските зрители и ще изпълнят парижката зала „Корто“ с оня невероятен, с нищо незаменим „Дъх на България“.
С уважение и благодарност за вниманието Румяна Шибилева-Ронжие, учителка по български език и литература и една от създателките на училището.

Още за програмата на турнето по градове, дни, зали и часове прочетете ТУК


image0 (9K)