Старозагорка до ЗАРАТА: Трябва ли непушачите да бъдем тровени и вмирисвани да плащаме същата цена на кафето, като пушачите?“

В рубриката „Изпрати новина“ на ЗАРАТА получихме писмо от наша съгражданка, която подава сигнал, че в заведенията в Стара Загора се пуши, въпреки категоричната забрана за това.

[ad id=“263680″]

..

Ето какво е написала тя:

„Днес, 03 февруари 2017 г., с приятелка решихме да пием кафе. И двете непушачки от Стара Загора. Обиколихме 3 заведения , като и в трите се пушеше в залите и беше задимено. Подадох сигнал на единствения телефонен секретар към РЗИ-Ст.Загора.
Въпросът ми е: Как ,след като има закон, той се нарушава безнаказано? Явно проверки вече не се правят, а ако се правят има корупция. Тогава защо са тези 240 депутата, които гласуват някакви закони ,които никой не спазва? Трябва ли непушачите да бъдем тровени и вмирисвани да плащаме същата цена на кафето, като пушачите?“

[ad id=“225664″]

..

Изглежда и за двете групи, пушачи и непушачи, въпросът остава нерешен. Пушачите пък се жалват, че не са хора, щом в заведенията не им създават условия за приятно прекарване там, тъй като са принудени във всякакви климатични условия да излизат навън. Собствениците на заведения отчитат спад на клиентелата точно заради забраната. Изглежда най-доброто решение поне за България, където все още много се пуши, е да има отделни помещения за едните и за другите.


image0 (9K)