Старозагорец се опита да извади антипаркинг колчета до ДНА

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 15 до 17 юни, са отчетени близо 150 сигнала. Съобщено е за над 50 неправилно паркирани автомобили в града. Изоставено на паркинг до кръстовището на бул. „Славянски“ и ул. „Стефан Караджа“ МПС е включено в процедура за доброволно/принудително премахване. Проверка е извършена и по сигнал за гражданин, опитващ се да вади антипаркинг колчета в района под Военния клуб по бул. „Руски“. Възстановени са компрометирани пътни знаци и указателни табели.

[ad id=“225664″]

На Горещия телефон е постъпила информация за хранене на бездомни котки от мъж и жена в кв. „Железник“, до блок №22 на ул. „Старозагорско въстание“.  За агресивни безпризорни кучета е сигнализирано в района на голям хранителен магазин в източната част на града. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

След проверки са санкционирани граждани, берящи липов цвят и чупещи клони на дървета в града.

[ad id=“263680″]

Старозагорка е информирала за свличане на земна маса в района на западния тротоар на ул. „Димчо Стаев“ до блок №1. Извършено е обследване от екип на Община Стара Загора. Районът е обезопасен. Направени са докладна записка и снимков материал. Дейностите по рехабилитацията на пространството продължават.

След подадена информация на безплатния Горещ телефон са отремонтирани лампи от уличното осветление, както и неработещи паркомати. Обезопасени са шахти. Вследствие на бурния вятър e съобщено за паднали клони на дървета.

[ad id=“236993″]

През изминалите три дни, десетки граждани са се оплакали от силна музика от поставени музикални уредби на открито, от заведения, както и от шумни компании.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)