Старозагорец остава в ареста за отглеждане на марихуана

30-годишен мъж от Стара Загора остава в ареста за отглеждане на марихуана. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства той е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Постоянна мярка „задържане под стража“ е наложена на Живко Д. от Стара Загора. Решението може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.

Мъжът е отглеждал марихуана в землището на село Калояновец, в близост до автомагистрала “Тракия“. При полицейска проверка са открити 33 растения от рода на конопа с височина от 1 метър. Същият изградил система за поливане на растенията, чрез маркучи и помпа, захранвана от автомобил марка “Форд Рейнджър“.

Живко е криминално проявен. Със споразумение в сила от 8 октомври 2015 г. той е бил признат за виновен за отглеждане и държане на наркотични вещества. Наложено му е било наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца условно, като изпълнението на наказанието е било отложено за срок от четири години.

Извършеното от Живко Д. престъпление на 3 септември 2016 г. се явява извършено в изпитателния срок на предходното осъждане.

Срещу Живко Д. се водят и още две наказателни производства по за държане на наркотични вещества и за управление на моторно превозно средство след употреба на такива.


image0 (9K)