Старозагорец е удостоен със златен медал „Алеко Константинов“

Снимки: Туристическо дружество „Сърнена гора“

Дългогодишен радетел за популяризирането на туризма и самият той редовен участник в пешеходните походи на Туристическо дружество „Сърнена гора“ – Стара Загора, беше удостоен със златен медал „Алеко Константинов“.

На последното си за 2020 година заседание, Управителният съвет на Туристическо дружество “Сърнена гора” награди своя дългогодишен член, водач и приятел – Георги Вачев. Това сподели за ЗАРАТА с огромно удоволствие секретарят на дружеството Ваня Петкова.

По-рано през годината, Инициативен комитет от клуба по Пешеходен туризъм изпрати мотивирано предложение за награждаване до ръководството на Българския туристически съюз (БТС).

БТС откликва и Георги Вачев е удостоен с най-високото отличие на Туристическия съюз – златният медал “Алеко Константинов”, връчван за изключително висок и особено значим принос към дейностите за развитие на организираното туристическо движение в България.

В продължение на много години Георги Вачев е неизменно в първите редици на нашите туристи, най-често като водач, чийто ценен опит и знания могат да послужат на не един от последователите на туризма в планината, разказа накратко Ваня Петкова.

Председателят на ТД „Сърнена гора“ Георги Гацин връчи отличието на Вачев и му поднесе поздравителен адрес от ръководството на дружеството. Като от името на всички членове туристи, от името на Управителния съвет, от името на председателите на клубове той пожела изключително добро здраве и орлово дълголетие на Георги Вачев и да не спира своята дейност в популяризирането на Алековите идеи.


image0 (9K)