Старозагорец бе на страниците на „Вог“, сега е Мария Бакалова

Българи превземат страниците на най-авторитетното модно списание в света, което възпя и
Мадона – “Вог”, съобщи 24 часа

За този брой, това са номинираната за “Оскар” Мария Бакалова и внучката на Симеон Сакскобургготски Мафалда, която подготвя премиерния си миниалбум с 5 песни.


Всъщност русокосата Бакалова вече се появи на първата си корица, но не във “Вог”, а в британското списание “Глас”. То е свързано с изкуство, музика и мода. Актрисата е седнала, като е подпряла с ръка главата си, а тоалетът ѝ е бял с черен флорален принт и е дело на “Диор”. Преди нея на корицата са били звезди като Даян Крюгър, Антъни Макки и Хари Лойд.
Бакалова загатна, че ѝ предстои да се появи във “Вог”, като публикува стори как я гримират и отбеляза модното списание. Това няма да е първият път, когато нейни снимки ще са на страниците му. Дебютът ѝ бе през януари, когато позира в прозрачна червена риза на черни петънца, която отново бе на “Диор”.


Мафалда залага на елегантен изчистен вид. Тя публикува няколко кадъра от фотосесията си за испанското издание на “Вог”. На единия е с черна рокля без ръкави, която стига до средата на прасеца ѝ. Съчетала я е с кубинки в същия цвят. “Интервюто ми е достъпно в априлския брой на списанието”, написа в социалните мрежи младата певица. Преди 2 години тя се появи и на
корицата на списанието.

“Вог” забелязва не само красотата и таланта на българките, но и на сънародниците ни от мъжки пол. Само преди няколко седмици британското издание на списанието нареди родения в Стара Загора Антонио Вътев в топ 10 на изгряващите дизайнери.

27-годишният Антонио Вътев намери място сред 10-те изгряващи звезди на световната мода в класация на британското издание на “Вог”. Българинът впечатли модната критика на Острова, след като показа новата си колекция за следващата зима по време на Седмицата на модата в Лондон.
Заради коронавируса събитието тази година се състоя онлайн, което според списанието, смятано за библия в света на модата, е добавило още по-голямо предизвикателство пред дизайнерите.
Вътев представя моделите си чрез клип, в който основната тема е Космос, но пътуването му към него е назад във времето. “В средата на 70-те години хората мислеха за бъдещето по толкова различен начин и създадоха толкова много неща, свързани с него. Сега нямам усещането, че някой от нас прави това. Ние мислим само как да се върнем към нормалното, към миналото”,
казва българинът. Така той обяснява ретро елементите в своите модели, както и използването на кожа и ръчно плетени пуловери. Модната критика посочва, че дизайнерската му работа е повлияна от неговите корени, това усещане се засилва и от българската фолклорна музика, с която е озвучен клипът.
Това не е първи успех на Вътев на пренаситената английска сцена. През 2014 г. роденият в Стара Загора творец спечели конкурс да изложи свои колажи в една от най-прочутите британски галерии Tate Britain.


image0 (9K)