Старозагорецът Слънчезар Цанков е треньорът на петата в Световната ранглиста по бадминтон за девойки и първата в Европейската

Изключителният тандем в бадминтона – треньорът Слънчезар Цанков и състезаващата се в групата на девойките до 19 г. Мария Делчева, която бе обявена и за най-перспективната спортистка на Стара Загора през 2017 година, се готвят за участие тази година в Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Към 4 януари 2018 г. след серията си международни участия и победи, Мария Делчева е пета в Световната ранглиста за девойки и първа в Европейската. На олимпиадата през декември ще участват първите 25 в Световната ранглиста за 2018 година, разказа за ЗАРАТА Слънчезар Цанков.

На Мария й предстои много сериозна и натоварена програма. До 31 април ще участва в турнирите в Милано (23-25 февруари), Харлем-Холандия (1-4 март), Израел (15-17 март), Сидирокастро-Гърция (30 март-1 април), Никозия-Кипър (13-15 април) и Дубровник-Хърватия (27-29 април). Задачата, която са си поставили треньор и състезател е не само оставане в ранглистата сред първите 25 в света, но и запазване на престижно място в нея.

В клипа можете да видите пресконференцията с участието на Мария по време на Световното за девойки в Индонезия, миналата година, където старозагорската състезателка в свирепа конкуренция с азиатските бадминтонисти, извоюва 33-то място единично и започна сериозния си поход нагоре в ранглистата.


image0 (9K)