В Стара Загора учат зрелостниците как да търсят работа

Тренингът е за зрелостниците и ще се проведе в училищата в периода 24 – 27 февруари от 14:00 до 17:30 часа и в периода 09 – 12 март 2020 г. от 14:00 до 17:30 часа, за да бъдат обхванати всички желаещи.

Тренингът е за дванадесетокласници и ще се проведе в училищата в периода 24 – 27 февруари от 14:00 до 17:30 часа и в периода 09 – 12 март 2020 г. от 14:00 до 17:30 часа, за да бъдат обхванати всички желаещи.
През първия период в психотренинга ще се включат зрелостници от училищата: СУ „Иван Вазов“, ППМГ „Гео Милев“, ПГЕ „Джон Атанасов“, ПГЕТ „Г. С. Раковски“, НПГВМ „И. Павлов“, НУМСИ „Христина Морфова“, СУ „Тодор Каблешков“ и СУ „Христо Смирненски“.
На прага на завършване на средното си образование младежите ще развиват умения за търсене на работа, подготовка на документи при кандидатстване за работа и подготовка за явяване на интервю за работа, които ще повишат конкурентоспособността и адаптацията им към пазара на труда.

Психотренингът ще бъде проведен от педагогически съветници, Ваня Йорданова, психолог в Дирекция „Бюро по труда“ , Станимира Димитрова и Ани Динева, специалисти кариерно ориентиране в ЦПЛР – Кариерно ориентиране при Община Стара Загора.
За втора поредна година Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР), съвместно с Дирекция „Бюро по труда“ – Стара Загора, педагогически съветници и психолози от училищата в град Стара Загора, провеждат Динамичен психотренинг на тема „Повишаване конкурентоспособността и адаптацията към пазара на труда“.


image0 (9K)