Стара Загора стана член на Организация за управление на Тракийски туристически район

добро утро
В залата на Университета по хранителни технологии в Пловдив се проведе учредително събрание на Организация за управление на Тракийски туристически район (ОУТТР).

[ad id=“225664″]

Сдружението се създава с основна цел да извършва дейности, свързани с формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама на територията на туристическия район. То бъде партньор на Министерството на туризма, ще формира бранд на туристическия район, ще участва в регионални, национални, европейски и международни проекти и програми в сферата на туризма и ще партнира със сродни организации.

Стара Загора участва активно в създаването на ОУТТР, с включването като учредители Областна администрация, представена от Петя Чакърова, зам. областен управител, Община Стара Загора, представена от Красимира Чахова, зам.-кмет, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите (СХР) Стара Загора, представено от председателя му Иван Михалев и Търговско-промишлена палата – Стара Загора, представена от председателя ѝ Олег Стоилов.

[ad id=“263680″]
Общият брой на учредителите е 29, като сдружението остава отворено за включване на нови членове.
За председател на Управителния съвет единодушно беше избран Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм в Пловдив, основен инициатор и двигател за учредяването на ОУТТР, а в 11 членния му състав се включиха Община Стара Загора и СХР Стара Загора. ТПП – Стара Загора беше избрана в тричленния контролен съвет.

Предстои активна работа на новоучредената Организация за управление на Тракийски туристически район, за да отговори на високите очаквания за развитието на туризма в района.


image0 (9K)