В Стара Загора се изготвя алгоритъм за постепенното отваряне на детските градини и ясли

Изготвя се алгоритъм за постепенното отваряне на детските градини и ясли. Зам.-кметът с ресор „Образование, здравеопазване и социални дейности“ в Община Стара Загора Иванка Сотирова вчера взе участие в онлайн конферентен разговор заедно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

По време на срещата стана ясно, че в момента се работи по изготвяне на примерен алгоритъм за постепенно въвеждане в режим на работа на детските градини и ясли. Той трябва да бъде готов до 21 май. Предвижда се евентуално между 1-15 юни врати да отворят забавачките за деца от 3-та и 4-та група.
Сотирова допълни, че 4429 са родителите на най-малките старозагорци, които са взели участие в онлайн анкетата за отваряне на детските заведения в Община Стара Загора.

2337 от тях са изразили желание за започване на работа на яслите и градините. Зам.- кметът обясни, че е създаден ред и организация за възобновяване на работния процес в детските градини и ясли веднага след като това бъде разрешено от Националния оперативен щаб, Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието.


image0 (9K)