Стара Загора се поклони пред таланта на голямата Силвия Томова

Пред препълнената зала на Старозагорската опера, признателната публика се поклони пред таланта на голямата Силвия Томова, дългогодишна прима балерина, педагог, хореограф и блестящ ръководител на балетната трупа. Поводът – 40 години сценична творческа дейност, превъплъти  Томова в образа на Мадам Ортанс в танцовия спектакъл „Зорба Гъркът“, съвместно поставен с националния балет на Софийска опера.

[ad id=“225664″]

С поздравителен адрес и кошница цветя кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров,изрази благодарността и признателността на общността към Силвия Томова, преди всичко за това, че възстанови балетния състав на операта и го изкачи за по-малко от две години  на национално ниво. Председателят на Общинския съвет Стара Загора Таньо Брайков поднесе на юбилярката най-високото отличие на Общинския съвет – Почетен плакет. „За мен е висока чест да Ви приветствам за Вашата 40-годишна вдъхновяваща творческа кариера“, каза Таньо Брайков. „От името на Общинския съвет Стара Загора и на административното ръководство на Общината, искам да Ви благодаря за това, което сте направили за изминалите 40 години, както и за това, което правите и ще правите за нашия град и публика“, добави още той.

[ad id=“263680″]

Думи на признателност към примата на балета под липите поднесоха още заместник-областният управител Красимир Червилов и директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов. Силвия Томова получи и най-високото отличие – плакет „Старозагорска опера“ за принос в развитието на оперното и балетното изкуство.

[ad id=“236999″]

 „Благодаря на всички вас, които сте срещу мене в салона – сподели развълнувана Силвия Томова. Благодаря на всички артисти, които бяха с мен на сцената! Бяхте прекрасни – истински професионалисти! Беше чест за мен!“, каза развълнувано Томова.

 


image0 (9K)