В Стара Загора сделките за наем с ръст 3 – 4%

На 13 октомври, в зала 1 на хотел „Верея“ в град Стара Загора, експерти в областта на недвижимите имоти проведоха семинар, на който беше дискутиран пазара на индустриални имоти в страната и за района на Стара Загора и областта.

Събитието бе организирано от БГ СКЛАД България и “ДЕДОВ ИМОТИ“ / официален представител на БГ СКЛАД за Стара Загора и областта /.

Семинарът имаше за цел да представи пазарните тенденции и прогнози по отделните сегменти. Информационното събитие беше насочено към всички, които желаят да се информират за пазара в региона и към бизнеса в сфери, свързани с недвижими имоти.

Начало на форума даде г-н Иван Дедов – ерудиран експерт в областта на недвижимите имоти и собственик на компания “ДЕДОВ ИМОТИ“ – град Стара Загора.

Семинарът предостави възможност за дискусия, на която бяха разисквани ползите и актуалните проблеми в този сектор.

В своя презентация г-н Симеон Митев – управител на агенция за недвижими имоти– Шанс-96 и платформата БГ СКЛАД  запозна аудиторията с главните тенденции и акценти на пазара на индустриални имоти в страната за 2015 – 2016 година.

Най-търсени се оказват площите с квадратура до 200 кв. м , както и на нови и модерни площи до 3 500 кв. м.

Като цяло се повишават изискванията на наемателите по отношение на качеството и условията в складовете. За да бъде конкурентен един имот, той трябва да бъде нов, модерен или поне реновиран, с добра локация и добро обслужване.

Друго важно условие е високото ниво на системите за охрана и за пожароизвестяване и пожарогасене, тъй като новите инсталации предоставят по-добри технологични възможности. Не на последно място са от значение и удобната пътна мрежа, наличието на площадки и рампи за паркиране и товаро-разтоварни дейности.

Според експерта пазарът има нужда от нови обекти с високо качество, а към момента търсенето е по-голямо от предлагането.

„Инвеститорите се страхуват да поемат риска по изграждането на големи площи, ако те не са били предварително заявени (гарантирани). От друга страна, наемателите искат да се уверят с очите си в качествата на дадена площ, за да я закупят или наемат. Получава се омагьосан кръг, от който би могло да се излезе само стъпково – да се изграждат поетапно по-малки площи, които да служат за мостра, да убеждават клиентите в качеството на изпълнението.“, коментира г-н Симеон Митев.

Обзор на пазара на индустриални имоти в град Стара Загора и областта направи Огнян Георгиев, лицензиран брокер-консултант в агенция “Дедов-имоти“.

По думите му в Стара Загора се наблюдава търсене за наемане от страна на чужди фирми, които изместват производствата си или извършват логистична дейност в България.

Сделките с цел отдаване под наем бележат ръст с около 3-4% в сравнение с предходната година.

Стара Загора обаче изостава с новото строителство на складови бази. Предимно площите са от производствени предприятия, които се нуждаят от ремонти.

В заключение на мероприятието беше дадена думата на Атанас Ласков – собственик на агенция „Индустриални имоти“ – Пловдив, който направи бърз преглед на инвестициите в регион Пловдив и сподели предизвикателствата, които участниците на пазара срещат.

Засилен интерес има към готови складови и промишлени бази от висок и среден клас, коментира той и посочи, че все по-големи и по-сериозни производители имат интерес към индустриални площи в България.

[ad id=“122434″]

„Дедов Имоти“

„ДЕДОВ ИМОТИ“ е компания за посредничество при покупко-продажба на недвижима собственост, посредничество при отдаване под наем на недвижими имоти, консултиране в областта на недвижимите имоти, представителство на собственици и управление на имоти. Работи с жилищни имоти, търговски площи, ваканционни имоти, поземлени имоти, сгради, офиси, обекти за стопанска дейност и др. Член на Национално сдружение недвижими имоти / НСНИ / от 2009 година. Брокерският екип на „ДЕДОВ ИМОТИ“ се състои от лицензирани брокери-консултанти с години опит и доказани умения. Специализиран брокер за работа със складови и производствени площи за БГСКЛАД в област Стара Загора и област Хасково е Огнян Георгиев.

Можете да намерите „Дедов Имоти“ на адрес гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 162.

„Дедов Имоти“ има решение за Вашия имот…

image0 (9K)