Стара Загора празнува!

Празникът на Стара Загора започна  с тържествена Света литургия в катедралния храм „Св. Димитър“. След издигането на Българския трикольор пред сградата на Общината, Негово Високопреосвещенство Старозагорският Митрополит Киприан оглави Молебен и празничен водосвет в парк “Пети октомври”.

[ad id=“226585″]

“Огромна радост е за Стара Загора, защото тя възкръсна и ще продължава да носи спомена за онези ужасни времена, когато тя беше опожарена, но дълго ще пази спомена и за нейното възстановяване и полагане камъка за изграждането й. Стара Загора е град, който всеки млад човек обича, който всеки по-зрял от нас също обича.

[ad id=“236999″]

Град на нашите предшественици, които съграждаха и продължават да съграждат. Нека Божието благословение да пребъдва всякога над Стара Загора, над нейните жители, за благопреуспяване. Да бъдем живи и здрави, винаги в доброта, в единомислие и взаимна братска любов, така както Господ Иисус Христос ни завеща. И тогава напред с православието, с духовния ни живот, напред с Общината и Областната администрация ще можем да благопреуспяваме години наред. Честит и благословен празник! За много и благодатни години!“, обърна се към старозагорци владиката.

Снимки: Благовест Илиев


image0 (9K)