Стара Загора празнува световният ден на мимовете довечера – вход свободен

22 МАРТ – СВЕТОДЕН ДЕН НА МИМОВЕТЕ. Преди 30 години, на 17 юни 1989 година, в Стара Загора гостува легендарният френски артист Марсел Марсо.

 

Публиката беше екзалтирана от спектакъла, който ни подари на сцената на операта. Класическите пантомимни етюди, клоунади, скечове и мимодрами, които Маестрото представи, оставиха без дъх зрителите.

Най-възторжени от събитието и срещата си със световния артист бяха участниците от Студио Пантомима Стара Загора. Те бяха и горди, че именно заради тях Марсел Марсо гостува в града ни. След спектакъла един приятел им каза: Вие сте щастливи, защото успяхте да се срещнете със своя Бог приживе!Преди 30 години, на 17 юни 1989 година, в Стара Загора гостува легендарният френски артист Марсел Марсо. Публиката беше екзалтирана от спектакъла, който ни подари на сцената на операта. Класическите пантомимни етюди, клоунади, скечове и мимодрами, които Маестрото представи, оставиха без дъх зрителите.

Световната организация на мимовете през 2011 година обяви 22 март – рожденният ден на Марсел Марсо, за Световен ден на мимовете.

Създателите и бивши участници в Студио Пантомима Стара Загора тази година решиха да отбележат следните три знаменателни събития в Къщата на архитекта:


Световният Ден на Мимовете
Рожденият ден на Марсел Марсо
30 години от гостуването му в Стара Загора
Желанието ни е да си спомним за живота и творчеството на нашия приятел – най-великия съвременен Мим, вдъхновител на мимовете по цял свят – Марсел Марсо.

В Къщата на архитект Димов ще отбележим неговия рожден ден и СВЕТОВНИЯ ДЕН НА МИМОВЕТЕ с чаша вино, с фотоизложба на оцелелите фотографии на Петьо Турлаков от събитието през 1989 г. и от Студио Пантомима .

Ще прожектираме и документалния филм на за живота и творчеството на Маестрото от 1992 година „Марсел Марсо или колко тежи душата“.

Къщата на архитекта“

Стара Загора, ул. „Сава Силов“ 37

22 март 2019 г. от 18 часа

ВХОД СВОБОДЕН!


image0 (9K)