Стара Загора поздравява Европа на 24 езика!

Стара Загора отбелязва Европейския ден на езиците на 26 септември с транспарант, на който поздравът е изписан на всички официални езици в Европа!

От 2001 г. насам 26 септември е посветен на честването на европейските езици. Европа разполага с истинско езиково съкровище: 24 официални езика и повече от 60 местни общности, които говорят на регионален или малцинствен език, а също и езиците, на които говорят гражданите с произход от други държави и континенти. С цел да насочат вниманието към това огромно езиково богатство, Европейският съюз и Съветът на Европа поставиха начало през декември 2001 г. на инициативата Европейски ден на езиците.

[ad id=“226585″]

В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора, съвместно с ГПЧЕ „Ромен Ролан”, ще отбележат Европейския ден на езиците.

[ad id=“236993″]

Между 12:30 и 13:30, на 26 септември, ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан” ще изпишат на голям транспарант пред главния вход на гимназията поздрав, характерен за всеки един официален език на страните-членки на Европейския съюз. Те ще допълнят бялото платно и с някои други изрази, които да подчертaят езиковото многообразие на Европа.

Европа Директно – Стара Загора ще предостави допълнителни информационни материали на всички участници и зрители.

 


image0 (9K)