Стара Загора: Осъдиха мъжа, заплашвал с пистолет студентка, чукнала колата му на паркинг

Районен съд – Стара Загора е наложил на 55-годишния Р.Р. наказание „лишаване от свобода” за срок от две години и шест месеца при първоначален „строг“ режим. Мъжът е осъден, защото заплашил студентка с пистолет заради паркиране на автомобил.

Пострадалата била студентка в Стара Загора. На 29.01.2019 г., около 20:30 ч. тя отивала на гости в дома на свои колеги, тъй като имали уговорка да гледат заедно филм. Придвижвала се с „Мерцедес С 220“, собственост на майка ѝ. При спирането, колата се опряла в паркиран „Фолксваген Голф 4“. Собственикът на чукната кола, брат на подсъдимия Р.Р., чул глух удар. Той излязъл навън, както и колеги на студентката. Първоначално братът на Р.Р. се разкрещял на пострадалата, като я заплашил, че ще ѝ отнеме шофьорската книжка. Като чул виковете на брат си, подсъдимият Р.Р. се показал на прозореца на къщата си и извикал на пострадалата: “Ей, помляхте ни колите тука! Ей сега, ще сляза и ще видиш!“. После взел законно притежаваното си огнестрелно оръжие – пистолет „Глок“, калибър 9х19 мм, поставил в него пълнител с патрони и излязъл от дома си.

Приближил се откъм гърба на момичето, сграбчил я за рамото, обърнал я към себе си и насочил пистолета към главата ѝ, като казал,че ще разреши проблема. Пострадалата изпищяла и се свила, а братът на подсъдимия го изблъскал, като той се прибрал в дома си. Бил подаден сигнал на тел. 112.

Пред полицейските служители подсъдимият отричал да е вадил пистолет. Р.Р. се държал арогантно и се опитвал да достигне до студентката. В този момент с таксиметров автомобил пристигнали родителите на пострадалата. Агресията на подсъдимия се насочила към баща ѝ, който се опитал да се саморазправи с него, но намесилите се полицейските служители предотвратили това. Тогава Р.Р. започнал да ги избутва, като ги обиждал с думите: “Палета, вчерашни хлапета, смешници!“. На място пристигнал и екип на „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Стара Загора, които огледали автомобилите и не установили видими щети. И пред тях Р.Р. се държал агресивно, опитвайки да се отскубне и да достигне до баща и дъщерята.

Предвид поведението му Р.Р бил отведен в полицията и задържан.

Присъдата на Районен съд – Стара Загора подлежи на жалба и/или протест пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)