В Стара Загора осъдиха бабаита, заплашвал с нож и „Макаров“ бившата си жена

Осъдиха 47-годишния М.И., на 47 г., обвинен за това, че се заканил да убие бившата си жена Д.Д., като опрял нож в главата ѝ с думите: „Ще ти отрежа ухото, ще те заколя и нарежа цялата на малки парчета!“, като опрял в главата на потърпевшата дулото на боен пистолет „Макаров“, продължавайки със заплахите: „Ако кажеш на някого за случилото се, ще намеря начин да те убия! Нищо няма да ме спре да те намеря и да те убия!“.

Установено е, че М.И. и Д.Д. са бивши съпрузи, които по настояване на мъжа живеели в общо домакинство.

Както по време на брака, така и след развода, пострадалата била подлагана на системно домашно насилие – психическо и физическо. На 14.12.2018 г. жената се прибрала вкъщи след служебно пътуване. През нощта мъжът предизвикал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. Подсъдимият М.И. нанесъл побой на бившата си жена, заплашил я с убийство, като използвал хладно и огнестрелно оръжие – нож и пистолет.

На следващия ден пострадалата излязла от жилището, за да отиде на работа, но от травмите, нанесени при побоя, ѝ прилошало и тя припаднала на улицата, където била намерена в безпомощно състояние от преминаващи граждани, след което е откарана в болнично заведение за провеждане на лечение.

Районен съд – Стара Загора е признал за виновен подсъдимия М.И., като му наложил наказание „лишаване от свобода” за срок от 2 години и 6 месеца, които М.И. трябва да изтърпи ефективно при първоначален „общ” режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)