В Стара Загора младежи ще дебатират правата на човека

На 10 декември /събота/ 2016г., от 17.00 часа, в залата на Младежкия дом в Стара Загора ще се проведе турнир по дебати на тема „Правата на човека“.

Участници са близо 20 младежи от Клуб „Дебати“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Станка Стойчева и клуб „Дебати“ към Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Д-р Иван Павлов“, с ръководител Юлия Бозукова.

Уменията им да дебатират ще оценява жури, съставено от студенти- съдии от Клуб „Дебати“ към Пловдивския университет. Конкретните теми ще бъдат формулирани от журито непосредствено преди началото на дебатите. От двете страни на тезата ще застанат дебатьорите в ролите на Правителство и Опозиция и ще сблъскат своите аргументи.

Ще гостуват и бивши дебатьори от клубовете в Стара Загора, сега студенти по право в ПУ.

С провеждането на открития турнир по дебати, Клубовете се включват в международната кампания за разпространяването на информация и знания, целящи да запознаят хората с основните им и неотменими права и начините за тяхната защита.

На 10 декември 1948г. е приета Всеобщата декларация за правата на човека. През 1950 година ООН обявява тази дата за Международен ден за правата на човека и тя се чества по целия свят.

Организатори са Центърът за подкрепа за личностно развитие и Община Стара Загора.


image0 (9K)