В Стара Загора започват ежемесечни срещи с видни земляци. Първата е с Първан Симеонов

Община Стара Загора, Долап.бг и Международен младежки център Стара Загора организират срещи-разговори с видни земляци под надслов „Красивите лица на Стара Загора“.

Проявите са посветени на 140-годишнината от възстановяването на Стара Загора. Целта е среща на млади хора с изтъкнати специалисти от различен социален и професионален спектър, достигнали високо ниво на реализация и в същото време, останали верни и предани на родния град и на общността, за която допринасят максимално според възможностите си.

Срещите ще се провеждат веднъж месечно от 18.00 ч. в залата на Международния младежки център. Първата е на 28 март с Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“. На 18 април младите хора ще могат да се срещнат с Негово високо преосвещенство старозагорски митрополит Киприан, а на 30/31 май с телевизионния журналист и водещ на предаването „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

На 27 юни пред младите хора ще говори проф. Минко Балкански, Почетен гражданин на Стара Загора, дарител в национален и регионален мащаб, създател на Международен научно-образователен център за ученици и студенти в старозагорското село Оряховица.

На 3 септември срещата е отредена за световната оперна прима Веселина Кацарова, Почетен гражданин на Стара Загора.

Любомир Любенов, математик, основател и ръководител на Международната олимпиада за ученици „Математика без граници“, координатор за България на всички олимпиади в Азия ще разкаже за професионален път на 31 октомври, а на 28 ноември е ред на доц.д-р Алексей Стоев – директор на Центъра за слънчево-космически изследвания, дългогодишен директор на НАОП „Юрий Гагарин“, председател на Националния съвет на БТС, пещерняк и изследовател.

Последната за годината среща е на 19 декември с д-р Райчо Гънчев, създател на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, автор на исторически романи, на сценарии за филми и сам участник в тях.

Водеща на срещите е Росица Ранчева.


image0 (9K)